Uitstel voor aflossen overbruggingsregeling Tozo en tijdelijke rentestop!

Maakt u als zelfstandig ondernemer gebruik van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo), dan hoeft u deze lening niet per 1 januari 2021, maar pas vanaf komende zomer af te lossen. Dat geeft weer even lucht, toch? Hoe zit de vork in de steel?

Uitstel tot juli 2021

Staatssecretaris Bas van ’t Wout van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft gisteren aan de Tweede Kamer laten weten dat er een streep door de datum van 1 januari 2021 is gehaald. Volgens het ministerie zijn veel zelfstandig ondernemers nog niet in staat om de lening voor bedrijfskapitaal af te lossen. Tip: Daarom is de aflossingsdatum met zes maanden verschoven naar 1 juli 2021.

Voor welke leningen?

Het uitstel geldt voor alle Tozo-leningen, ongeacht wanneer deze verstrekt zijn. Tip: Ook wordt de rente stilgezet tot de nieuwe aflossingsdatum. Daarnaast krijgen de ondernemers die van de Tozo gebruikmaken, langer de tijd om de lening af te lossen. Eerder kregen ondernemers daar drie jaar de tijd voor, maar deze termijn is met zes maanden verlengd. Begin december waren er in totaal 65.000 aanvragen ingediend voor de Tozo. Het merendeel (61.000) daarvan betrof inkomensondersteuning. In de overige gevallen ging het om een bedrijfslening.