Nog even wachten met extra zonnepanelen?

Indien u als particulier extra zonnepanelen wilt aanschaffen, kan de btw daarop niet altijd bij de Belastingdienst worden teruggevraagd. Hoe zit dat?

Als particulier kunt u via een speciale procedure bij de Belastingdienst de btw op de aanschaf van zonnepanelen terugvragen. Maar hoe zit het nu als u extra zonnepanelen wilt aanschaffen?

De btw op de extra zonnepanelen is dan nog alleen aftrekbaar als de teruglevering van de stroom ook wordt opgegeven en meestal is dat niet heel erg interessant. Vanaf 2023 zal er echter waarschijnlijk 0% btw geheven worden op de levering van zonnepanelen op of in de onmiddellijke nabijheid van woningen. Er hoeft dan geen teruggaaf van btw meer te worden gevraagd. Tip! Overweegt u een tweede PV-systeem, omdat u bijv. een warmtepomp, airco of een elektrische auto gaat aanschaffen, dan kan het interessant zijn om even te wachten op de nieuwe regels. Let op! Er is nog geen 100% zekerheid of en wanneer de btw naar 0% gaat, maar 21% btw komt overeen met bijna een jaar terugverdientijd. Het kan dus lonen om nog even de kat uit de boom te kijken.

 

 

 

 

 

Bron: Tips & Advies.NL